Skog, sjö och djur

Skog, sjö och djur

Skogen
Närmast runt gården växer många körsbärsträd av olika slag. Det är också lätt att hitta smultron här och där. Bortom hagarna breder gammelskogen ut sig med vältrampade stigar. Här finns gott om bär och svamp när den tiden är inne. Har man tur kan man få se kronhjort, rådjur, älg och räv.

Gårdens djur
De grå fåren av rasen Gotlandsfår och getterna, som är svensk lantras, håller landskapet öppet. Lammen och killingarna föds i april och skuttar sedan omkring i hagarna hela sommaren med sina mammor. Vi har också höns och våra gäster brukar turas om att plocka ägg hos dem.

Fiske
I den lilla sjön rakt nedanför stugorna, Fagerhultegöl, går det bra att fiska. Här finns mest mört, abborre och gädda. Fiskekortet kan du köpa av oss och det gäller också i den större sjön Hallången tre km bort. I Åsunden fem km från Fagerhult finns även bland annat gös, lake, braxen och siklöja.

Fiskekort för södra Åsunden finns att köpa närmast hos Hycklinge Bensin och Service. Fiskekort för hela Åsunden finns att köpa på Kinda Turistbyrå,
0494-194 10. Familjekort för 14 dagar kostar 100:-, dagkort 40:-.

Mer info om fiske i Kinda kommun: www.kinda.se »

Båtar
Nedanför byn glänser vattnet i Fagerhultegöl, en liten bad- och fiskesjö. Vid bryggan finns det kanot och roddbåt att låna. Vi hyr ut vår motorbåt, som ligger i den större sjön Åsunden, för trehundra för en dag plus bensinkostnad.

Bad
För vuxna och barn som kan simma är vår sjö en fin badsjö. Från husen är det en promenad på hundra meter till badbryggan. För barn som inte kan simma är bästa badplatsen vid sjön Hallången, där det är långgrunt. Där finns brygga, omklädningsrum, bänkar och bord. Dit är det tre km, det går bra att cykla.

Back To Top